In verband met de uitbraak van het Coronavirus gaan de aangekondigde markten en braderieën voorlopig niet door.  Wanneer deze weer opstarten hangt af van de ontwikkelingen omtrent het virus en de richtlijnen van het RIVM.

 

Bestellen kan natuurlijk altijd. Wij houden strikte hygiëneregels in acht tijdens het verpakken, de pakketjes worden verzonden met PostNL.


Koopjeswinkel

De Koopje(s)winkel in Oud-Beijerland is typisch zo’n winkel waar je heel lang kunt rondkijken. Het aanbod varieert van sportkleding tot kaarsen, van oude leesboeken tot puzzels en natuurlijk een groot gedeelte uit het assortiment van de Kadoman. De Koopje(s)winkel is net een soort marktplaats waarbij je de producten op je gemak kan bekijken.

Koopjeswinkel

Oost-Voorstraat 14

3261 JE  Oud-BeijerlandDe kubus

Rubik gebruikte de kubus voor het eerst in 1974, tijdens zijn lessen. Hij nam er in 1975 octrooi op, maar uitsluitend in Hongarije. Rubik geniet buiten Hongarije geen rechten. Pas toen de Duitse spellenmaker Tom Kremmer begin jaren 80 met Rubiks kubus aan de slag ging, werd het een doorslaand succes en een rage onder de jeugd. Ook wiskundig is de puzzel interessant als toepassing van de groepentheorie. Ondertussen zijn er al meer dan 350 miljoen kubussen verkocht.

 

In eerste instantie was de kubus alleen bedoeld om de studenten van Rubik een beter ruimtelijk inzicht te verschaffen. Elk vlak van de kubus is opgebouwd uit negen vlakken met dezelfde kleur. In totaal zijn er aan de buitenzijde 54 vlakken zichtbaar. De kubus lijkt te zijn opgebouwd uit 26 kleinere kubussen. Echter, van die "deelkubussen" zijn alleen die vlakken zichtbaar die aan de buitenkant van de kubus liggen, wat steeds dezelfde vlakken zijn, hoe de kubus ook gedraaid wordt. Pas bij demontage is te zien dat de onderdelen niet helemaal kubusvormig zijn, en wordt duidelijk hoe de deelkubussen bevestigd zijn. 

 

Elk vlak van 9 deelkubussen is draaibaar. Door enkele malen met verschillende vlakken te draaien komen de kleuren volkomen door elkaar te zitten en de weg terug is moeilijk te vinden.